Συμβουλος | Ασφαλιστικα προιοντα και καλυψη φορολογικων υποχρεωσεων
22142
post-template-default,single,single-post,postid-22142,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22035,elementor-page elementor-page-22142

Ασφαλιστικα προιοντα και καλυψη φορολογικων υποχρεωσεων

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας της ασφαλιστικής δραστηριότητας που έχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης είναι η διαχείριση των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω ασφαλιστικών προϊόντων.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις δυστυχώς όλο και αυξάνονται. ΕΝΦΙΑ, φόροι κληρονομιάς και μεταβίβασης, έλλειψη ρευστότητας κλπ είναι μερικά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Και εδώ η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει λύση! Ένα προϊόν δημιουργίας κεφαλαίου όπως είναι τα παραδοσιακά συνταξιοδοτικά συμβόλαια ή και τα προϊόντα unit linked (κυμαινόμενης απόδοσης στη λήξη) μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους λόγους, όπως η δημιουργία κεφαλαίου για την κάλυψη των φόρων κληρονομιάς ή και των φόρων μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων. Η ακόμα, εφόσον οι διαμεσολαβούντες έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα, να καλύψουν ακόμα και περιπτώσεις  επιβίωσης εμπορικών ή άλλων επιχειρήσεων, με περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου κάποιου εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, με το χαμηλότερο δυνατό φορολογικό κόστος.

Πλέον στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπάρχουν σχεδόν όλα τα απαιτούμενα προϊόντα σταθερής και κυμαινόμενης απόδοσης, εφάπαξ καταβολών καθώς και εκείνα που μπορούν να προσαρμοστούν στις φορολογικές διακυμάνσεις του οποιοδήποτε φορολογικού καθεστώτος. Στις ανεπτυγμένες ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται κατά κόρον και φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα και ευχαριστημένους πελάτες.

No Comments

Post a Comment