Συμβουλος | Συνταξη & Μελλον
21825
page-template-default,page,page-id-21825,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

5 λογοι για να ξεκινησεις να φροντιζεις  για τη συνταξη οσο εισαι νεος

Κανείς δεν παίρνει εύκολα την απόφαση να βάλει στην άκρη ένα μέρος των χρημάτων που έχει σήμερα, με τα οποία μπορεί να κάνει τα πράγματα που τον ευχαριστούν τώρα, με σκοπό να αποταμιεύσει ένα ποσό που δε θα του χρειαστεί παρά μόνο μετά από πολλά πολλά χρόνια.
Όσο είμαστε νέοι, η ηλικία της σύνταξης μας φαίνεται υπερβολικά μακριά, ώστε να επηρεάσει τις σημερινές οικονομικές μας αποφάσεις, γεγονός που μόνο επιζήμιο μπορεί να αποδειχτεί μακροπρόθεσμα.
Χωρίς, λοιπόν, να θέλουμε να γίνουμε οι βαρετοί τύποι του πάρτι, να ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους πραγματικά αξίζει να αρχίσεις, από σήμερα κιόλας, να φροντίζεις για τη σύνταξή σου:

 

1. Για να μην εξαρτάσαι μόνο από τη σύνταξη του κοινωνικού φορέα ασφάλισης

 

Με βάση τις περικοπές των τελευταίων ετών και την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα, μόνο ηρεμία δε σου προσφέρει η σκέψη του να εξαρτάται η σύνταξή σου αποκλειστικά από τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ελλειμματικών ασφαλιστικών ταμείων από τον δοκιμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό.

 

2. Για να μην στηρίζεσαι στα μηδενικά επιτόκια των απλών καταθετικών λογαριασμών

 

Σε μια περίοδο που τα επιτόκια των απλών καταθετικών λογαριασμών είναι κοντά στο μηδέν και ακόμη και οι προθεσμιακοί λογαριασμοί για πόσα άνω των 100 χιλ. ευρώ δεν ξεπερνούν το 1%, τα τεχνικά επιτόκια των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων είναι ιδιαίτερα προνομιακά για τους καταναλωτές. Αξίζει να αξιοποιήσεις την ευκαιρία για να δημιουργήσεις ένα πλάνο αποταμίευσης που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις σημερινές σου αποδοχές όσο και τις αυριανές σου ανάγκες.

 

3. Για να μη χρειάζεται να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα

 

Επιλέγοντας την απόκτηση ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος σήμερα, θα έχεις τη δυνατότητα στο μέλλον να επιλέξεις εσύ την ηλικία συνταξιοδότησής σου και να απολαύσεις πολλά χρόνια χωρίς το βάρος των καθημερινών επαγγελματικών υποχρεώσεων, να χαρείς τα ταξίδια, την οικογένεια, τους φίλους και τα ενδιαφέροντά σου, με την άνεση χρόνου που σου εξασφαλίζει η δυνατότητα συνταξιοδότησης. Γιατί όσο κι αν αγαπάς τη δουλειά σου, έχεις δικαίωμα να επιλέξεις πότε θα σταματήσεις να επενδύεις σε αυτήν ένα τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου.

4. Για να μην εξαρτάσαι από τα παιδιά σου στο μέλλον

 

Πολλοί από αυτούς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας σε κάποιο ή κάποια από τα στάδια του εργασιακού τους βίου, ενώ τα αρκετά χρήματα που επένδυσαν για την εκπαίδευσή τους δεν θα αποτελούν εγγύηση για την ευημερία τους. Γιατί, λοιπόν, να εξαρτάσαι από τα παιδιά σου κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής σου, όταν θα πρέπει κι εκείνα να έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο μέλλον τους, όπως έχεις κι εσύ τώρα την ευκαιρία να επενδύσεις στο δικό σου;

5. Γιατί όσο πιο γρήγορα το ξεκινήσεις τόσο πιο εύκολο θα είναι

 

Όσο νεότερος ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για τη σύνταξή σου, τόσο πιο μικρό θα είναι το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματός σου που θα πρέπει να βάζεις στην άκρη, για να εξασφαλίσεις μια καλή ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Όσο δύσκολο ή μακρινό κι αν σου ακούγεται τώρα, θυμήσου ότι όσο αναβάλλεις την απόφαση να ξεκινήσεις την αποταμίευση για τη σύνταξη σου τόσο μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου εισοδήματος σου θα χρειαστεί να θυσιάσεις στο μέλλον.

 

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου: 6942849425 ή αφήστε το μήνυμά σας